
Magister dietetyki klinicznej, absolwentka Wydziału Lekarskiego Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Aktywny członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki (PTD) Odział Kraków oraz Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków (PSD). Doświadczenie kliniczne zdobywała w codziennej pracy z pacjentem w Uniwersyteckim Szpitalu w Krakowie na zajęciach klinicznych oraz praktykach studenckich. Będąc dietetykiem klinicznym ma codzienny kontakt z pacjentem, podczas konsultacji rozumie jak istotne w trwałej zmianie nawyków żywieniowych są partnerskie relacje z pacjentem, prawidłowo sformułowane zalecenia dietetyczne jak również wiedza z zakresu psychologii odżywiania. Prowadzi warsztaty żywieniowe dla dzieci w których poprzez kreatywną zabawę uczy zdrowych nawyków żywieniowych. Jest również wykładowcą dietetyki oraz anatomii w Krakowskich Szkołach Policealnych. Jako, że dietetyka jest dziedziną nauki która nieustannie się rozwija, poszerza swoje kompetencje śledząc najnowsze badania naukowe, uczestniczy w licznych konferencjach oraz szkoleniach jak również werbinarach.
Dietetyk Oliwia Strugała zajmuje się m.in.
- leczeniem nadwagi i otyłości, cukrzycy typ II, insulinooporności,
- chorobami układu pokarmowego (Zespół jelita wrażliwego, Choroba Leśniowskiego Crohna, Zaparcia, Refluks, Choroba wrzodowa),
- chorobami układu krążenia (Nadciśnienie, Miażdżyca i zaburzenia lipidowe),
- zaburzeniami hormonalnymi (Nadczynność i Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, PCOS),
- dietetyką pediatryczną oraz diagnostyką dietetyczną,
- współpracuje również z kobietami planującymi zajście w ciąże, ciąży czy laktacji.
Wtorek: -
Środa: -
Czwartek: -
Piątek: 14:00 - 19:00